Privacybeleid

BV Advocatenkantoor Brondel & Petitat

ONDERNEMING

De BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT met als ondernemingsnummer 0444.175.569 is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens onder de voorwaarden zoals weergegeven in deze Privacyverklaring.

Deze onderneming is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens die u via de website doorgeeft.

Deze onderneming heeft hiertoe intern een verantwoordelijke voor gegevensbescherming aangeduid. Bij deze aangeduide persoon kan u steeds terecht voor vragen omtrent uw privacy en de verwerking, de wijziging, de aanwending, kortom met betrekking tot alle vragen inzake uw persoonsgegevens.

De intern verantwoordelijke voor gegevensbescherming is Mr. Julie BRONDEL.

De gebruiker slaat op de klanten van de BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT.


CONTACTGEGEVENS

Adres: Ter Pannestraat 1 te 8000 BRUGGE
Telefoon: 050 33.66.03
Fax: 050 34.28.45
Website: www.brondelpetitat.be
e-mail: contact@brondelpetitat.be 


ALGEMEEN

De onderneming is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze Privacyverklaring en dit voor doeleinden van de informatieve dienstverlening, klantenbeheer, prospectie e.a. zodat de onderneming de gebruiker kan informeren omtrent zijn diensten en deze naar behoren kan uitoefenen.

De onderneming neemt de bescherming van uw gegevens ernstig en neemt alle redelijke en passende maatregelen om ervoor te zorgen dat misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van uw gegevens zo snel mogelijk wordt tegengegaan.

De onderneming maakt gebruik van specifieke software voor klanten, leveranciers, tegenpartijen etc. en verwerkt uw gegevens uitsluitend op eigen informaticasystemen en waarvoor de onderneming redelijke inspanningen levert om die te laten beveiligen, onder meer door gespecialiseerde externe informatica –en netwerkleveranciers.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zouden zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, dan kunt u dit melden via ons secretariaat of via e-mail op contact@brondelpetitat.be.

Door een beroep te doen op de dienstverlening van de onderneming, door de website van de onderneming te raadplegen en/of door zich als gebruiker te registreren, stemt u in met de verwerking van persoonsgegevens en data en gaat de gebruiker uitdrukkelijk akkoord met deze Privacyverklaring. Indien u bij het lezen van de Privacyverklaring niet akkoord gaat met de inhoud ervan, wordt u verzocht om geen verder gebruik te maken van de dienstverlening en de website van de onderneming en de advocatenovereenkomst niet te ondertekenen.

Deze Privacyverklaring moet worden samen gelezen met de andere voorwaarden die desgevallend van toepassing zijn in de relatie tussen u en de onderneming, hetzij de algemene voorwaarden en de advocatenovereenkomst met de onderneming.

De algemene voorwaarden en het model van advocatenovereenkomst kunnen kosteloos worden opgevraagd via e-mail op contact@brondelpetitat.be.

De advocatenovereenkomst is een overeenkomst tussen u en de onderneming waarin de voorwaarden van de dienstverlening van de onderneming worden beschreven. 


HOE VERZAMELT DE ONDERNEMING PERSOONSGEGEVENS

De onderneming verwerkt uw gegevens in naam en voor rekening van de individuele advocaten van de onderneming, omwille van hun wettelijk omschreven bevoegdheden en verplichtingen, omdat u onze website bezoekt, doordat u gebruik maakt van onze diensten en die van de individuele advocaten van de onderneming en/of omdat u deze zelf aan ons en/of aan de individuele advocaten hebt verstrekt.

U vindt een volledige lijst en contactgegevens van de individuele advocaten van de onderneming via bovenstaande contactgegevens van de onderneming of via onze website.

De onderneming ontvangst de persoonsgegevens van de gebruiker onder meer door het verschaffen van alle nuttige en noodzakelijke informatie per e-mail, telefoon, fax, via het contactformulier, schriftelijke correspondentie of mondeling, registratie/bezoek op de website, inschrijven op een nieuwsbrief, bezoeken van onze sociale media, via cookies of browser.

De website bevat links, hyperlinks of referenties naar andere websites waarop mogelijk gegevens via cookies of andere automatische hulpmiddelen wordt verzameld. Deze Privacyverklaring geldt niet voor die andere websites zodat de onderneming u aanraadt om steeds de bepalingen over gegevensbescherming op de andere websites te raadplegen.

De onderneming verwerkt uw persoonsgegevens doordat deze worden meegedeeld aan de onderneming door overheidsinstanties, Belgische of buitenlandse rechtbanken – hoven of arbitrale instanties alsook door de advocaten van partijen die tussenkomen of willen tussenkomen in administratieve, gerechtelijke of arbitrale procedures waarin u zelf tussenkomt of wenst tussen te komen.

De onderneming verwerkt tevens persoonsgegevens die haar worden meegedeeld door haar commerciële partners zoals advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, boekhouders, experten die een beroep wensen te doen om de dienstverlening van de onderneming.


WELKE PERSOONSGEGEVSN VERWERKT DE ONDERNEMING

De onderneming verwerkt navolgende gegevens die de gebruiker, de overheidsinstanties en commerciële partners aan de onderneming meedeelt:

  • Voor –en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Professionele en commerciële gegevens (beroep, contractuele relaties,…)
  • Familiale gegevens en/of genealogische gegevens
  • Nationaal nummer
  • Adresgegevens
  • Vennootschapsnaam en juridische vorm
  • Inschrijvingsnummer bij de kruispuntbank van ondernemingen
  • Btw nummer
  • Maatschappelijke zetel
  • Aard van de commerciële activiteiten
  • Gegevens over lidmaatschap, aandeelhouderschap en/of mandaten in Belgische en/of buitenlandse private of publieke rechtspersonen, agentschappen of feitelijke verenigingen
  • Gegevens van uw e-ID
  • Telefoon –en/of GSM-nummer
  • E-mailadres
  • Profielgegevens van sociale (online) media waarmee u ons contacteert
  • IP-adres van de toestellen waarmee u ons contacteert
  • contactgegevens
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Bankrekeningnummer
  • Fiscale toestand
  • Aangiften of aanslagbiljetten
  • Boekhoudkundige en andere financiële stukken
  • Stand van uw bankrekening
  • Gezinstoestand

De onderneming verwerkt bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u in het kader van de door haar verstrekte diensten. Het betreft ondermeer gegevens omtrent uw strafrechtelijk verleden, strafrechtelijke feiten of –veroordelingen, gegevens van personen jonger dan 16 jaar, persoonsgegevens waaruit ras of etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, of het lidmaatschap van een vakbond blijken, verwerking van genetische gegevens, biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoo, of gegevens over gezondheid, of gegevens met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers, klanten of andere personen die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd of wij gebonden zijn door de uitvoering van onze wettelijke verplichtingen.

Als u er van overtuigd bent dat de onderneming zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met de onderneming op via het e-mailadres op contact@brondelpetitat.be.


DOEL VAN DE VERWERKING VAN UW PERSOONSGEGEVENS

De onderneming verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om te voldoen aan haar eigen wettelijke verplichtingen die op de onderneming en haar individuele medewerkers rust ondermeer op vlak van antiwitwaswetgeving, belastingaangifte, enz …
  • Om goederen en diensten aan u te leveren (zie ondermeer advocatenoverenkomst)
  • Voor de vervulling van een taak van algemeen belang of van een taak in het kader van de uitoefening van het openbaar gezag dat (gebeurlijk) aan de individuele advocaten van de onderneming is opgedragen
  • Ter verificatie van de identiteit van de gebruiker en diens rechten
  • Om u te kunnen contacteren voor zover nodig of nuttig om onze dienstverlening te kunnen uitoefenen
  • Om u te kunnen doorverwijzen naar andere instanties en personen indien de onderneming niet zelf de goederen of diensten aan u kan of wil leveren
  • De verwerking met het oog op archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden
  • Het afhandelen van betalingen aan of door u
  • Verzenden van nieuwsberichten, -brieven, (gebeurlijke) reclameboodschappen en/of andere juridische informatie
  • U te informeren over wijzigingen van de diensten, producten, samenstelling en werking van de onderneming
  • Om maatregelen te kunnen treffen ter verificatie van de persoonsgegevens, evenals het treffen van voorzieningen ter beveiliging van die gegevens
  • Om marktonderzoek te kunnen doen ter verbetering van de technische en inhoudelijke kwaliteit van de dienstverlening van de onderneming
  • Om de technische administratie van de website te beheren, alsook de klantenadministratie
  • Om statistieken op te maken of enquêtes uit te voeren met betrekking tot het aantal bezoeken van de verschillende onderdelen van de website en/of nieuwsbrief


De gebruiker verleent zijn toestemming in alle vrijheid, met het recht deze gegeven toestemming te allen tijde terug in te trekken. Wanneer een gebruiker zijn toestemming intrekt, heeft zulks enkel gevolg voor de toekomst, onverminderd elke wettige reden tot verwerking van persoonsgegevens, en/of rechtmatig belang van de verwerking.

DUUR VAN HET BIJHOUDEN VAN DE PERSOONSGEGEVENS

De onderneming bewaart uw persoonsgegevens niet langer dat strikt nodig is om de diensten van de onderneming te leveren.

U blijft ingeschreven op de mailingslist van de onderneming tot u zich uitschrijft. U kunt zich op eenvoudig kosteloos verzoek uitschrijven via e-mail aan contact@brondelpetitat.be.


GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

U heeft principieel het recht om gratis op elk moment uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen en dit door verzending van een e-mail aan contact@brondelpetitat.be of per gewone brief aan BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT, Ter Pannestraat 1 te 8000 BRUGGE, mits bijvoeging van een kopie van de voor –en achterzijde van uw identiteitskaart. Dit ter bescherming van uw privacy.

Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door de onderneming en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. 

Indien u zich wenst te verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens kan dit via een e-mail aan contact@brondelpetitat.be of per gewone brief aan BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT, Ter Pannestraat 1 te 8000 BRUGGE, mits bijvoeging van een kopie van de voor –en achterzijde van uw identiteitskaart.

Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde onderneming, te sturen.

De onderneming houdt er aan zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen de 30 dagen, te reageren.

U kan zich niet verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van contractuele of wettelijke verplichtingen.

U begrijpt echter dat de onderneming gebeurlijk niet verplicht zal zijn om gevolg te geven aan uw verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging. Dit omwille van onze wettelijke verplichtingen, redenen van algemeen belang (bewaren, statische analyse, wetenschappelijk of historisch onderzoek, voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering of de gerechtvaardigde uitoefening van het recht op vrijheid van meningsuiting en/of informatie).

U bent geheel vrij om uw persoonsgegevens al dan niet aan de onderneming mee te delen. Bepaalde diensten kunnen u echter geweigerd worden indien u uw persoonsgegevens niet (langer) meedeelt en dat u als enige verantwoordelijk bent voor de juistheid van de gegevens die u meedeelt aan de onderneming.


DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN

De onderneming ziet toe ter bescherming van de persoonsgegevens van de gebruiker tegen verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking, fout gebruik of ongeoorloofde wijzigingen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzigingen zijn van misbruik, neem dan contact op met de onderneming via BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT, Ter Pannestraat 1 8000 BRUGGE (contact@brondelpetitat.be).

De onderneming verstrekt uw persoonsgegevens aan haar vennoten, advocaten en medewerkers zodat zij de activiteiten van de onderneming kunnen uitvoeren.

De onderneming geeft uw gegevens niet door aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze wettelijke verplichtingen en bevoegdheden of diensten die wij u verstrekken.

Deze onderneming mag persoonsgegevens bekend maken aan bevoegde politionele of gerechtelijke autoriteiten of andere officiële overheidsinstanties indien naar oordeel van deze onderneming of naar oordeel van de overheid zulks nuttig of noodzakelijk is in het kader van een onderzoek naar fraude, inbreuken op intellectuele eigendom of elke andere schadelijke activiteit, misdrijf of contractuele tekortkoming.

In geen geval kan de onderneming verantwoordelijk worden geacht voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik/verwerking van uw persoonsgegevens door een derde van de persoonsgegevens.


COOKIEBELEID

De onderneming gebruikt alleen technische en functionele cookies, alsook analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy en dit om statistieken inzake het bezoek op onze website bij te houden. 

Een cookie is een zeer klein tekstbestandje dat door de server van een website in de brouwser van uw computer of op uw mobiel apparaat (tablet, smartphone) geplaatst wordt wanneer u de website bezoekt. De cookie bevat een unieke code, wat toelaat om uw browser te herkennen tijdens uw bezoek aan de website.

De cookies die de onderneming gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Tevens kan de website hiermee geoptimaliseerd worden.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.

Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser te verwijderen.


TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDHEIDSBEDING

Deze Privacyverklaring wordt beheerst, geïnterpreteerd en uitgevoerd overeenkomstig het Belgisch recht dat exclusief van toepassing is bij elk eventueel geschil.

Alle geschillen worden uitsluitend beheerst door het Belgisch recht. Elk geschil valt onder de exclusieve territoriale bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement waarin het advocatenkantoor gevestigd is, namelijk de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, Afdeling Brugge.

Door de website van de onderneming te gebruiken, aanvaardt u alle bepalingen van deze Privacyverklaring en stemt u ermee in dat de onderneming uw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt in overeenstemming met deze Privacyverklaring.



CONTACT EN KLACHTEN

Voor alle bijkomende informatie en/of inlichtingen met betrekking tot deze Privacyverklaring, kunt u contact opnemen via e-mail op contact@brondelpetitat.be op per gewone brief aan BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT, Ter Pannestraat 1 te 8000 BRUGGE.
Elke klacht of betwisting dient aangetekend te worden verzonden aan bovenstaand adres.

De onderneming wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder. 

Dat kan via onderstaande gegevens:

Belgische toezichthoudende autoriteit inzake gegevensbescherming (Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer):
Adres: Drukpersstraat 35, 1000 Brussel

Tel: 02/274.48.00
Fax: 02/274.48.35
E-mail: commission@privacycommission.be


Voor de BV ADVOCATENKANTOOR BRONDEL&PETITAT

Victor PETITAT Julie BRONDEL

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Bekijk onze diensten en materies